Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Blog: theetest groene thee ByAnMaGa

Is groene thee gezond?

Al sinds jaar en dag drink ik groene theesoorten, omdat ik het lekker vind en omdat het een heilzame werking heeft op het lichaam. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, bevat veel anti oxidanten, ontstekingen worden geremd. Het bevat catechines, die de kans op infecties verminderen en zou een positieve bijdrage kunnen leveren bij de behandeling van o.a. diabetes en borstkanker. En last but not least, het helpt je als je wilt afvallen. omdat het de stofwisseling versnelt en het hongergevoel vermindert. 
Een wondermiddel? Nee, genoeg bewegen en een gezond levenspatroon is het motto maar het je kunt de natuur natuurlijk wel een handje helpen.

De ene groene thee is de ander niet. Zo lezen we dat bij ByAnMaGa de selectie van de beste kwaliteit thee de hoogste prioriteit heeft.  100% biologisch en verrijkt met heerlijke kruiden en vruchten waardoor er voor iedere gelegenheid een heerlijk melange op je wacht.
De pakjes zien er in ieder geval veelbelovend uit. Biologisch en hippe uitstraling met inspirerende namen.

De melanges van ByAnMaGa

De basis van de ByAnMaGa thee is de Chinese Sencha thee. De thee wordt gestoomd, zodat het fermentatieproses niet op gang komt Hierdoor behoudt de thee de krachtige anti-oxidanten.
Karma Man, Yoga 'Rmonie en Vegan Yeti, dit zijn de groene thee melanges van ByAnMAGa.
De karma Man: rustgevend, Chinese Sencha groene thee met citroengras, brandnetel, citroen verbena, citroen, basilicum, citroenmelisse, citroen mirte, lavendel. Fris vol van smaak. Mijn favoriete groene thee.
Yoga 'Rmonie: Chinese Sencha groene thee met mandarijn en sinaasappel. Heerlijk vol van smaak, iets zoeter
Vegan Yeti: het detox mengsel vanaf de top van de bergen: Chinese Sencha groene thee en witte thee Pai Mu Tan met citroengras, brandnetel, citroenschil en gember. Vol van smaak en heerlijk met schepje biologische honing.

De zakjes hebben een piramidevorm en dit is nodig, omdat de thee flink uitzet in het water. Precies zoals je dit ook met verse thee in bv een thee-eitje ziet. 
ByAnMaGa heeft de heerlijk volle smaak van verse thee. Wat een verschil met de uitgedroogde thee van de bekende theesoorten die in de supermarkt liggen. De melanges zijn verrassend, fris en laten zich ook heel goed drinken door mensen die gewend zijn suiker in de thee toe te voegen. De kruiden en fruitsoorten, geven de heerlijke smaak. 
Met ByAnMaGa heb je the best of both worlds: hoogwaardige thee in unieke smaken en het gemak van een theezakje (ook handig om mee te nemen naar het werk). 

Een en al lof?

Op het labeltje van de zakjes staat geen naam. Vanaf het moment dat ze door elkaar raken, is de smaak van ieder kopje thee een verrassing.
En ben je overtuigd door de smaak, dan zul je naar Parijs moeten rijden, aangezien dit het enige offline verkooppunt is. Wil je liever online bestellen, dan zijn de verzendkosten hoog bij kleine bestellingen. 
Dus nu maar hopen dat het snel in Nederland verkrijgbaar is of een gezellig weekendje Parijs plannen